preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Edukacija nastavnika

Autor: Franka Frančešević, 9. 9. 2021.

EDUKACIJA NASTAVNIKA NAŠE ŠKOLE

O GRAĐANSKOM ODGOJU U RIJECI

U petak, 3. rujna 2021. godine, 17 djelatnika naše škole sudjelovalo je na prezentaciji Građanskog odgoja i obrazovanja  u atriju Dječje kuće u Rijeci. Naši domaćini ispred Grada Rijeke podijelili su s nama iskustva i primjere dobre prakse Građanskog odgoja i obrazovanja kojeg Grad Rijeka provodi u svojim osnovnim školama kao izvannastavnu aktivnost od 2016. godine. 

Pročelnica riječkog Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj istaknula je da Grad Rijeka omogućava besplatno preuzimanje svog modela Građanskog odgoja svima koji to žele. Dobrodošlicu nam je izrazila i zamjenica gradonačelnika gospođa Sandra Krpan  koja je naglasila pozitivne učinke Građanskog odgoja i obrazovanja te otvorenost Grada Rijeke za dijeljenje primjera dobre prakse njihovog grada.

Nazočnima se obratila i naša ravnateljica Ivana Orešković istaknuvši kako naša srednja škola pozdravlja ideju Građanskog odgoja i obrazovanja.  Iako nije u tom obliku zaživio u našim školama,  naši nastavnici u svom svakodnevnom radu  trude se prenositi njegove vrijednosti na naše učenike, a sve kako bi bili aktivni sudionici u svojim zajednicama te napustili školu spremni za sve izazove života koji su ispred njih. Zahvalila se domaćinima na srdačnoj dobrodošlici i dijeljenju iskustva i pozitivnog učinka Građanskog odgoja i obrazovanja na njihove učenike.

Prezentaciju Građanskog odgoja i obrazovanja održale su Lana Golob, voditeljica projekta Građanskog odgoja i obrazovanja u Odjelu za odgoj i školstvo Grada Rijeke te mr. sc. Orjana Marušić Štimac, psihologinja iz OŠ „Nikola Tesla“. Istaknule su da je Grad Rijeka prije pet godina uveo Građanski odgoj i obrazovanje u riječke osnovne škole kako bi promicao nenasilje, solidarnost, prihvaćanje različitosti i poštovanje ljudskih prava s ciljem razumijevanja života u građanskom društvu.

Kući smo se vratili bogatiji za nova iskustva i vrijedne materijale koje ćemo svakako koristiti u svom daljnjem radu.

Zahvaljujemo se Gradu Rijeci i našim domaćinima na gostoprimstvu!

https://www.rijeka.hr/prezentacija-rijeckog-modela-gradanskog-odgoja-obrazovanja/
OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju