preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt

Autor: Franka Frančešević, 20. 10. 2021.

NAŠ 2. E RAZRED SUDJELOVAO U PROJEKTU "ČITAJMO KAZALIŠTE" GLUMICE I REDATELJICE SENKE BULIĆ

Danas su učenici 2. razreda programa Tehničar za računalstvo sudjelovali u projektu "Čitajmo kazalište" pod vodstvom glumice i redateljice Senke Bulić Program je zamišljen kroz predstavljanje autora, glumačku interpretaciju tekstova i radionički dio kojim su učenici upoznati s novim mogućnostima bavljenja tekstom. Radionički program je osmišljen u skladu s postupcima i metodama bavljenja tekstom u kazalištu, a uključuje alate koji su značajni u stvaranju izražajnih sposobnosti te produbljenju razumijevanja teksta (osnovna znanja o kreaciji uloge kroz pripremu glasa, tjelesnu relaksaciju, tehnike disanja, postizanje osjećaja za ritam). Glumica je učenicima prezentirala dijelove teksta iz predstave Dream of life od Patti Smith koju je proširila čitanjem fragmenata neobjavljenih prijevoda Voje Šindolića čiji je rad intenzivno vezan uz autore iz perioda kojim se bavi i predstava Kazališta Hotel Bulić.
Program smo proveli povodom Godine čitanja u suradnji s Gradskom knjižnicom "Mato Lovrak" Grubišno Polje i Kazalištem Hotel Bulić, a u skladu je s preporukom iz Nacionalne strategije čitanja u kojoj je naglašena potreba za podrškom umjetničke scene u razvoju umjetničko edukacijskih projekata kojima je cilj omogućiti što većem broju ljudi čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.
 
 
OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju