preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanja

Autor: Franka Frančešević, 8. 3. 2022.

ONLINE PREDAVANJE

"PRIPREME ZA POSLOVE BUDUĆNOSTI"

Danas su učenici 4. razreda tehničara za računalstvo sudjelovali u online predavanju pod nazivom „Pripreme za poslove budućnosti“ koje im je održao Milan Dukić, mag. oec., rukovoditelj prijavnog ureda učilišta Algebra.

Predavač je maturante upoznao s tehnologijama koje će oblikovati našu budućnost (3D printeri, autonomna vozila, egzoskeleti, Internet stvari, dronovi, virtualna stvarnost, umjetna inteligencija…) i pojasnio im kako nove tehnologije utječu na promjenu potražnje na tržištu rada.

Učenici su na primjeru konkretnih zanimanja pokušali odgonetnuti radi li se o zanimanjima današnjice ili budućnosti (Specijalist za kibernetičku sigurnost, Podatkovni znanstvenik, Specijalist za AI i strojno učenje, IoT inženjer, Blockchain specijalist…).

Cilj predavanja bio je potaknuti maturante na daljnje obrazovanje i uvesti ih u svijet digitalnih znanja koja će većini u budućnosti predstavljati svakodnevicu i buduća radna mjesta.
OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju