preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Mjesec hrvatskoga jezika

Autor: Franka Frančešević, 16. 3. 2022.

SAT HRVATSKOGA JEZIKA

U INSTITUTU ZA HRVATSKI JEZIK I JEZIKOSLOVLJE

Mjesec hrvatskoga jezika počinje 21. veljače, a završava 17. ožujka. Riječ je o manifestaciji koju uokviruju Međunarodni dan materinskoga jezika (koji je proglasio UNESCO 1999. godine) i dan objave znamenite Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967. godine.

U Mjesecu hrvatskoga jezika posebna se pozornost usmjeruje na jedno od najvažnijih obilježja hrvatskoga nacionalnog identiteta – hrvatski jezik, koji je unatoč brojnim okolnostima koje mu nisu bile sklone zadržao svoju samobitnost i samosvojnost te se othrvao svim pritiscima, obezvređivanjima i zabranama tijekom svoje tisućljetne povijesti.

Zbog epidemioloških okolnosti Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje odlučio je pozvati sve osnovne i srednje škole da do 17. ožujka dođu na virtualni „Sat hrvatskoga jezika u Institutu“ te su se nastavnici i učenici naše škole pridružili.

Znanstvenica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Martina Pavić jučer je održala predavanje na temu Obrada pridjeva na kojemu su sudjelovali učenici 3. razreda gimnazije, a danas su sat na temu Jezik društvenih mreža, koji je održao Lobel Filipić, poslušali učenici 2. razreda tehničara za računalstvo.  
OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju