preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Projekti

Autor: Franka Frančešević, 28. 3. 2022.

SLOŽNI U SUZBIJANJU VRŠNJAČKOG NASILJA

– PROJEKT REVIS

   

Naša je škola od rujna 2021. do siječnja 2023. dio hvalevrijednog projekta REVIS koji se provodi u pet država jugoistočne Europe. Za provedbu projekta u Hrvatskoj zaslužna je udruga Hrabri telefon. Riječ je o preventivnom programu protiv vršnjačkoga nasilja u školskom i izvanškolskom okruženju.
Voditeljice projekta, nastavnice Mirela Brkić i Romana Miklić, prošle su potrebnu trodnevnu edukaciju kako bi mogle provoditi radionice s učenicima na temu vršnjačkog nasilja, socijalno i rodno uvjetovanih normi. Radionice su organizirane u četiri modula te se provode u 1.E i 2.C razredu naše škole. U četvrtom je modulu u planu izrada kampanje protiv nasilja. Kako navodi nastavnica Miklić, učenici su motivirani za rad u opuštajućoj atmosferi uz grickalice i sokove. Svrha je radionica osnažiti učenike da budu u stanju pravovremeno i pravilno odgovoriti na slučajeve vršnjačkog nasilja, kao i neaktivnog promatranja nasilničkih situacija. Svoje znanje učenici će prenositi vršnjacima te će ujedinjeni doprinijeti mirnijem školskom ozračju.
Neke od ostalih aktivnosti za vrijeme projekta su provođenje preliminarnog istraživanja o vršnjačkom nasilju, izrada publikacija, edukacija na nacionalnoj razini za dvadeset facilitatora po zemlji te osposobljavanje za rad s minimalno 1600 djece, a sve s ciljem smanjenja pojave nasilničkoga ponašanja među vršnjacima. Za kraj projekta predviđen je regionalni tematski događaj s voditeljima iz svih zemalja radi širenja rezultata i pozitivnog utjecaja.
Voditeljicama i učenicima želimo puno uspjeha u daljnjem radu te poručujemo – nasilje nikad nije rješenje!
 
OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju