preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Radionice

Autor: Franka Frančešević, 28. 4. 2022.

PROMICANJE KULTURE TOLERANCIJE I NENASILJA

Dana 27. travnja 2022. za učenike drugih i trećih razreda održana su predavanja „Živim život bez nasilja“ i „Zajedno protiv govora mržnje“, a glavni ciljevi su promicanje kulture tolerancije i nenasilja.
Policijski službenik Policijske postaje Grubišno Polje Tomislav Matiša je učenicima drugih razreda, kroz prikazan kraći film i interaktivno predavanje, pojasnio što je sve govor mržnje i zašto je to društveno neprihvatljiv oblik ponašanja. Ovakve aktivnosti u sklopu projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ su usmjerene na edukaciju mladih i prevenciju svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja te u konačnici prevencije kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje.
Policijska službenica za prevenciju Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Barbara Vukalović je učenike svih trećih razreda kroz predavanje i prezentaciju upoznala sa svim oblicima nasilja, s naglaskom na nasilje u obitelji i nasilje u adolescentskim vezama.
Učenici su bili zainteresirani, komentirali su i postavljali pitanja vezana uz ovu tematiku, a kao svojevrsni zaključak ovih aktivnosti nametnuo se onaj da svi zajedno kao društvo moramo biti osvješteni da nasilja ima i da je ono itekako prisutno te da ga je nužno prepoznati, osuditi i prevenirati.
OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju