preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 

       

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje od ove školske godine po prvi put sudjeluje u Erasmus + projektu kao škola partner MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí u Republici Češkoj.

Naziv projekta je Poznej, uč se a pracuj (Spoznaj, uči i radi), a glavni cilj projekta međusobna je suradnja škola kroz razne oblike usavršavanja učenika, ali i nastavnika u područjima poljoprivrede i ugostiteljstva. Osnovna će se aktivnost odvijati oko uzgoja domaće šljive od sadnje sve do krajnjega proizvoda poput džema ili rakije.

Aktivnosti projekta provodit će se od rujna 2020. do rujna 2022. godine, a tijekom tog razdoblja predviđena su dva posjeta naših učenika u Češku te dva posjeta učenika partnerske škole Republici Hrvatskoj.

Prvi posjet naših učenika u Republiku Češku predviđen je za proljeće 2021., a drugi ujedno i završni, za jesen 2022. Češki će učenici, prema planu aktivnosti, Hrvatsku, tj. našu školu, posjetiti prvi put u jesen 2021. te drugi put u proljeće 2022.

Naša škola odgovorna je u dijelu realizacije aktivnosti u obliku posjeta i boravka čeških učenika u Republici Hrvatskoj kao i rad na vidljivosti i promoviranju projekta dok je škola nositelj, dakle škola iz Češke Republike, odgovorna za sljedeće aktivnosti:

- izrada obrazovnog didaktičkog videa o uzgoju voćaka s naglaskom na „Trnku“ sa znakovnim jezikom (sažetak 4 videosnimke sa svakog posjeta) – videosnimke će se realizirati u okviru pojedinih posjeta , a odgovornost za konačno uređivanje, montažu i ozvučenje ima MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí.

- izrada metodičkog obrazovnog materijala namijenjenog za nastavu – brošura – metodičke će dijelove izrađivati nastavnici u okviru mobilnosti, a završnu obradu, grafiku i tisak osigurava češka škola MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí.

U prosincu 2020. organizirat će se uvodni susret projektnih timova i ostalih zastupnika iz obje partnerske škole u Češkoj Republici. Sudjelovat će sveukupno 8 sudionika (4 iz RH, 4 iz RČ) i to iz uključenih partnera, dakle MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí i Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje iz Hrvatske.

Projektni tim naše škole čine:

  1. Ivana Orešković, dipl. eoc – ravnateljica Škole i voditeljica projekta
  2. Ivan Čegec, prof. – koordinator projektnih aktivnosti
  3. Kristina Vrbicki, mag. educ. - član projektnog tima
  4. Branka Bakić, prof. – član projektnog tima
  5. Dejan Krauz, dipl. ing. – član projektnog tima
  6. Željka Takač, mag. ing. – član projektnog tima

Za realizaciju pojedinih projektnih aktivnosti bit će uključeni i ostali djelatnici Škole.

Troškove projekta za Hrvatsku snosi Agencija za mobilnost i programe EU. Našoj je školi za potrebe provedbe projektnih aktivnosti odobren iznos 23. 532,00 EUR.

Najveća vrijednost projekta leži u razmjeni iskustava, novim poznanstvima, spoznajama i razvijanje empatije prema učenicima s poteškoćama te njihovo uključivanje na tržište rada. Učenike će posebno tijekom realizacije projekta razveseliti putovanje u mjesta škola partnera u projektu kao i učenje jezika i međusobno druženje.

                                                                         Kristina Vrbicki, mag. educ.


OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju