preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > O školi  > Programi
Instalater kućnih instalacija - JMO

Instalater kućnih instalacija - JMO  (014853) – trogodišnji strukovni program

OBRAZOVNI SEKTOR: Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija

TIP PROGRAMA: programi trogodišnjeg trajanja obrazovanja za obrtinštvo – jedinstveni model obrazovanja

Opis programa:

Izrađuje, montira, održava, nadzire rad i servisira vodovodne i plinske sustave, te sustave za grijanje, hlađenje i klimatizaciju. Osnovni poslovi se odnose na izradu i montažu elemenata i uređaja za sustav vodovodnih i plinskih instalacija te postavljanja, održavanja i popravljanja toplinskih uređaja, uređaja za klimatizaciju i rashladnih uređaja. Strojno ili ručno obrađuje cijevi, limove i metalne ili plastične profile, instalira i provjerava električne sklopove i komponente za postupke regulacije te instalira solarne uređaje za toplu vodu. Zadužen je i za obavljanje pripremnih radova na objektu za izvođenje vodovodnih, odnosno plinskih instalacija, kao što su obilježavanje puteva za postavljanje cijevi, izvedba  uređaja u i izvan zgrade i sl. Također radi na ispitivanju i nadzoru uređaja za vrijeme rada te na održavanju i čišćenju vodovodnih i plinskih uređaja.

Zdravstveni zahtjevi:

Uredan vid. Uredan stereovid. Uredan sluh. Raspoznavanje boja. Uredna funkcija mišićno-koštanog, dišnog i  srčano-žilnog sustava. Uredno kognitivno, emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje. Stabilno stanje svijesti. Uredna ravnoteža. Uredna funkcija  kože na šakama i podlakticama.

Zdravstvene kontraindikacije:

Oštećena funkcija vida i nedostatak stereovida. Oštećenje funkcije sluha i nemogućnost nošenja osobnih zaštitnih sredstava za zaštitu sluha pri radu u buci. Neraspoznavanje osnovnih boja. Teža oštećenja funkcije  mišićno-koštanog, dišnog  i/ili  srčano-žilnog sustava. Kronični poremećaji koji znatno remete kognitivno, emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje. Kronični poremećaji koji mogu dovesti do gubitka svijesti i/ili ravnoteže. Teže oštećenje funkcije kože na šakama i podlakticama.

Za upis je potrebna liječnička svjedodžba medicine rada i ugovor o naukovanju sklopljen s licenciranim obrtnikom ili pravnom osobom.

STRANI JEZICI KAO OBVEZATNI PREDMETI: engleski ili njemački jezik 

Predmeti posebno važni za upis:

 1. hrvatski jezik

2. matematika

3. prvi strani jezik

 

Natjecanja iz znanja koje se vrednuju pri upisu:
 

1. hrvatski jezik

2. matematika

3. prvi strani jezik

4. tehnička kultura – po izboru Škole

 

Nastavni plan i okvirni obrazovni program

OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju