preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 

OBAVIJEST O MOGUĆNOSTI NASTAVKA OBRAZOVANJA
 

Sukladno članku 24. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, učenik koji je stekao nižu razinu srednjeg obrazovanja, kao i učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine, ima pravo, u skladu s potrebama tržišta rada, steći višu razinu kvalifikacije nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.

Navedeni učenik može u roku od dvije godine od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika.

Ostvarivanje toga prava uvjetuje se polaganjem razlikovnih, odnosno dopunskih ispita.

 

Uvjeti i načini nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije propisani su Pravilnikom o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije (NN 08/16).

 

U Srednjoj školi Bartola Kašića Grubišno Polje učenici mogu nastaviti obrazovanje:

 - za stjecanje srednje stručne spreme u četverogodišnjem strukovnom programu TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO

 

Učenik odnosno roditelj ili skrbnik malodobnoga učenika koji želi nastaviti obrazovanje obvezan je do 5. srpnja tekuće školske godine podnijeti Školi pisani zahtjev za nastavkom obrazovanja uz koji je obvezan priložiti izvornike ili ovjerene preslike prethodno stečenih razrednih svjedodžbi i svjedodžbe o završenom obrazovanju.

                                                              

 


OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju