2013-03-18 00:33:00

Natjecanja 2013

KUHARI U BJELOVARU SKUHALI "SLATKU NIT"

 

 

BJELOVAR - učenici naše škole kuharskog program, Marko Petrović i Danijel Kreštan su 14. i 15. ožujka 2013. godine, sudjelovali su na Kulinarskom kupu Hrvatske pod nazivom Slatka nit. Učenike je vodio nastavnik Nenad Vitas. Kulinarsko natjecanje se održavalo u bjelovarskom restoranu Šljukin gon. Učenici su počeli s pripremama već u četvrtak, kada su prisustvovali sastanku i upoznali se s radnim prostorom i sucima. Na sastanku su bili upućeni u samu organizaciju i tijek radnog dana koji im je započeo u petak, 15. ožujka, točno u 7 sati ujutro. Učenici su prije početka natjecanja, donijeli recepte jela koja će pripremiti, ispisane na računalu, u dva primjerka. Teme za pripremanje jela su im bile zadane:

-svečana hladna plata pripremljena od pilećih prsa i svježeg kravljeg sira,

-toplo glavno jelo s prilogom od divljači – jelenji but,

-desert od bagremovog meda i jabuka, pod nazivom zlatni deliše.

Na naš upit o dojmovima s natjecanja Marko Petrović je rekao: To je bila velika pustolovina za nas, jer smo se upustili u natjecanje s vrhunskim kuharima iz Hrvatske. Imali smo prilike upoznati druge natjecatelje, vidjeti njihove radove i razmijeniti razna iskustva.

Danijel Kreštan je dodao: Imali smo čast upoznati vrhunskog hrvatskog kuhara, Branka Ognjenovića, jednog od sudaca, koji nam je puno pomogao svojim savjetima i pozitivnim kritikama.

Učenicima se pridružio i ravnatelj Jozo Matošević, čestitao učenicima i nastavniku Vitasu za uspješan nastupu. Organizator je ravnatelju uručio zahvalnicu za sudjelovanje Škole na natjecanju.

Učenici su se vratili kući punih ruku sponzorskih nagrada, a moto, kako kažu, nije bila pobjeda, nego sudjelovanje.

 

Učenice Novinarske sekcije:

Ivana Matić

Marina Zalović

Uredila: Natalija Poredski, prof.

 

 

 

 


Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje