2021-09-10 12:30:52

Natječaj

NATJEČAJ ZA IZLOŽBU FOTOGRAFIJA NA TEMU

UPOZNAJ HRVATSKU!

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike iz Hrvatske, polaznike Hrvatske nastave u Bosni i Hercegovini, susjednim državama s hrvatskom nacionalnom manjinom te iseljeništvu na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu fotografija na temu Upoznaj Hrvatsku.  Cilj i svrha natječaja je potaknuti sudionike na fotografiranje tema koje nas povezuju sa sadašnjom ili nekadašnjom domovinom. Pritom možda netko otkrije u fotografiji novi hobi, štoviše  otkrije svoj prikriveni talent te nauči pozorno promatrati i uočavati zanimljive detalje u jednostavnim i svakodnevnim situacijama.

Uvjeti natječaja:

Fotografije se šalju elektronskom poštom isključivo na Email adresu upoznajhrvatsku@ponosdomovine.hr Uz fotografije potrebno je ispuniti i poslati prijavnicu i suglasnost za objavu osobnih podataka koja se nalazi u prilogu natječaja Dopušteno je prijaviti maksimalno 2 (dvije) fotografije Fotografije moraju biti u jpg formatu, minimalne rezolucije 300 dpi-a i najmanje 2000 piksela Fotografije ne smiju biti skinute s interneta, tuđe i do sada objavljene Poslane fotografije ne vraćaju se autorima

Natječaj je otvoren do 28. veljače 2022. godine, a o odabiru najboljih fotografija odlučit će stručni ocjenjivački sud u sastavu:

Branka Hlevnjak - povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Slavka Pavić - fotografkinja Hrvoje Saršon - fotograf

Odabranih 25 fotografija objavit će na Web i Facebook stranici udruge Ponos domovine te, ovisno o epidemiološkoj situaciji, na prigodnim izložbama diljem Hrvatske u periodu od travnja do srpnja 2022. godine. Za autore najuspješnijih fotografija osigurane su medalje i plakete te vrijedne nagrade njihovih donatora i sponzora!


Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje