2021-12-13 13:02:12

Erasmus+ projekt

POSJET NAŠIH NASTAVNIKA ŠKOLI ZA UČENIKE SA SLUŠNIM TEŠKOĆAMA U VALAŠSKEM MEZIŘIČI U REPUBLICI ČEŠKOJ

 

U sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom Poznej, uč se a pracuj – vzdělávání pro budoucnost (Upoznaj, uči i radi – obrazovanje budućnosti) nastavnici naše škole posjetili su partnersku školu u Republici Češkoj.

Našu su školu predstavljali pedagog Ivan Čegec kao projektni koordinator te nastavnici Snježana Vrabec, Vladimir Ivić i Kristina Vrbicki. Posjet je trajao tri dana, a tijekom posjeta odrađena su dva radna sastanka na kojemu su dogovoreni i analizirani glavni ciljevi zajedničkog projekta – izrada nastavnih materijala (video i brošura) o uzgoju vrste šljive – trnka. Dogovorena je metodika rada te obveze obiju strana, kao i potencijalne aktivnosti za planirane mobilnosti učenika u sklopu projekta.

Domaćini su naše nastavnike upoznali s radom škole, njihovim aktivnostima na području srodnog obrazovnog programa poljoprivrede (program Vrtlar), ali i pokazali neke zanimljivosti samoga grada i okolice kao što su poznata destilerija šljivovice Rudolf Jelinek u Vizovicama te Muzej tapiserija u Valašském Meziřiči.

Sljedeći je susret dogovoren za ožujak/travanj 2022. kada će naša škola ugostiti 12 učenika partnerske škole te za njih pripremiti aktivnosti za ostvarene ciljeva samoga projekta.

Više fotografija pogledajte OVDJE!


Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje