2022-03-16 10:59:44

Smotra LiDraNo 2022.

ODRŽANA ŽUPANIJSKA SMOTRA LIDRANO 2022. UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

U utorak, 15. ožujka 2022. održana je Županijska smotra LiDraNo 2022. učenika srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije. I ove je godine domaćin Smotre bila naša škola.

Na početku smotre poslušali smo hrvatsku himnu, a kroz program nas je vodila učenica 3. razreda gimnazije Marija Novalić.

Sve prisutne pozdravila je ravnateljica naše škole Ivana Orešković. Čestitala je učenicima i mentorima na sudjelovanju, poželjela im dobrodošlicu u naš grad i našu školu te puno uspjeha na današnjoj smotri.

Nakon uvodnog dijela krenuli smo s pojedinačnim scenskim nastupima. Najprije smo poslušali monolog iz djela Ivane Simić Bodrožić Hotel Zagorje kojim nam se predstavila učenica Srednje škole Čazma, Lana Banić. Voditeljica je nastavnica Suzana Pušić.

Zatim je uslijedio monolog iz djela Johanna Wolfganga Goethea Faust kojim nam se predstavila učenica Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica, Klara Boinski. Voditeljica je nastavnica Ankica Kermeci.

Treća po redu nastupila je Sandra Bosanac, učenica Medicinske škole Bjelovar, kazivanjem poezije Olje Savičević Ivančević Tijelo moje majke. Voditeljica je nastavnica Dubravka Grganić Rožman.

Nastupe smo nastavili monologom iz djela Waltera Wykesa, Neželjeni kojim nam se predstavio učenik Ekonomske i turističke škole Daruvar, Arian Budimlija. Voditeljica je nastavnica Lovorka Levak.

Zatim smo poslušali monolog iz djela Julijane Matanović, Tko se boji lika još: barunica Castelli koji nam je izvela učenica Ekonomske i turističke škole Daruvar, Larija Jukić. Voditeljica je također nastavnica Lovorka Levak.

Sljedeći nastup izvela nam je učenica Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica Tomislava Krivec koja nam se predstavila monologom iz djela Vladimira Nazora, Bunar. Voditelj je nastavnik Ivan Dugandžić.

Monologom iz djela Ivane Šojat Šakali predstavila nam se učenica Medicinske škole Bjelovar, Lea Stilinović. Voditeljica je nastavnica Dubravka Grganić Rožman.

I za kraj nastupa na županijskoj smotri LiDraNo poslušali smo dva kazivanja poezije.

Učenica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Patricija Tadić kazivala nam je pjesmu Tina Ujevića Sat kasnih spoznaja. Voditeljica je nastavnica Marija Kovačić.

Nakon Patricije nastupila je Kristina Tomić, učenica Medicinske škole Bjelovar koja je krasnoslovila pjesmu Wislawe Szymborski Neki vole poeziju. Voditeljica je nastavnica Iva Ban.

Na kraju smotre trebali smo poslušati i Patriciju Topolčić, učenicu  Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, no zbog zdravstvenih razloga nam se nije mogla pridružiti na smotri.

Nakon održanih pojedinačnih scenskih nastupa uslijedilo je izvješće prosudbenog povjerenstava za literarno stvaralaštvo koje je prisutnima pročitala predstavnica povjerenstva Natalija Lacina.

Povjerenstvo za literarno stvaralaštvo u sastavu:

Ivan Dugandžić, mag. educ. – predsjednik Povjerenstva Kristina Vrbicki, mag. educ. - članica Natalija Poredski, mag. educ. - članica

pročitalo je 12 pristiglih literarnih radova na županijsku smotru LiDraNo 2022. te su se jednoglasno na sjednici održanoj u utorak 8. ožujka 2022. u Srednjoj školi Bartola Kašića Grubišno Polje dogovorili da na državnu smotru LiDraNo 2022. predlože tri literarna rada:

Anna, Anna55555 Sedmi korak, snjeguljica13128 Teorem o zagrljaju, ZAGRLJAJ12399

A nakon izvješća su autori predloženih radova na Državnu smotru LiDraNo 2022. pročitali svoje radove.

Gospođa Irena Ivanović-Lasta, kao predsjednica prosudbenog povjerenstava za novinarsko stvaralaštvo pročitala je izvješće.

Povjerenstvo za novinarsko stvaralaštvo u sastavu:

Irena Ivanović-Lasta, dipl. žurnalist - predsjednica Mirela Brkić, prof. - članica Suzana Pušić, prof. - članica

pročitalo je 2 pristigla samostalna novinarska rada te su se jednoglasno na telefonskoj sjednici održanoj u utorak 8. ožujka 2022. dogovorili da na državnu smotru LiDraNo 2022. predlažu radove:

Ne raspetljavajmo čvor, ČVOR17035 Štefanje u Štefanju, JABUKA12120

Nakon izvješća su autori predloženih radova na Državnu smotru LiDraNo 2022. pročitali svoje radove.

Dok su trajala izvješća za literarno i novinarsko stvaralaštvo, članovi prosudbenog povjerenstva za dramsko stvaralaštvo sastali su se, vijećali i donijeli odluku koje će pojedinačne scenske nastupe predložiti na državnu smotru LiDraNo 2022.

Prosudbeno povjerenstvo za dramsko stvaralaštvo u sastavu:

Jakov Bilić, glumac, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku - predsjednik Povjerenstva Kristina Katanec, mag. educ., nastavnica hrvatskog jezika, SŠ Bartola Kašića Grubišno Polje Denis Brkić, prof., nastavnik hrvatskog jezika, Ekonomska i turistička škola Daruvar

analiziralo je sve izvedene nastupe te za Državnu smotru u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa predložilo je sljedeća 2 nastupa:

Monolog pod nazivom Tko se boji lika još: barunica Castelli Glembay autorice Julijane Matanović. Izvela ga je učenica 4. razreda Ekonomske i turističke škola Daruvar Larija Jukić. Mentorica je nastavnica Lovorka Levak. Kazivanje poezije Tina Ujevića Sat kasnih spoznaja izvela je učenica razreda  Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar Patricija Tadić. Mentorica je nastavnica Marija Kovačić.

Nakon izvješća svih povjerenstava, održani su okrugli stolovi za sve kategorije u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman u 15 sati, a nakon okruglih stolova svi smo se uputili na zakusku i druženje u našoj školi.

Čestitamo svim učenicima i mentorima na sudjelovanju na smotri, a posebno čestitamo predloženima na državnu smotru u nadi da će biti pozvani!

Fotografije pogledajte u FOTOGALERIJI.


Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje