2022-04-08 13:03:21

Projekt

ERASMUS+ „POZNEJ, UČ SE A PRACUJ“ – POSJET UČENIKA IZ ČEŠKE REPUBLIKE

Petodnevni posjet učenika iz Češke Republike, točnije iz grada Valašské Meziříči, završio je danas evaluacijom projektnih aktivnosti.

Kroz petodnevno druženje učenici su razmjenjivali iskustva u području poljoprivrede s naglaskom na uzgoj voćarskih kultura, osobito šljive, ali i družili se te upoznali prirodne ljepote kontinentalne Hrvatske. Za sam početak, u utorak, naši su nastavnici goste upoznali s obrazovnim programima naše škole, ali i uključili u sadnju šljiva. Tri su sadnice gosti donijeli kao poklon te su ih zajedno s našim učenicima zasadili.

Učenici obiju škola svoje su druženje, u pratnji svojih nastavnika, nastavili obilazeći park šumu Jankovac, dok su srijedu proveli upoznavajući povijesnu jezgru grada Zagreba te Botanički vrt. Četvrtak je bio rezerviran za aktivnost vezanu uz samu temu projekta – uzgoj šljive, stoga su dopodne proveli na OPG-u Horvat u Hrgovljanima, nedaleko Bjelovara, gdje ih je vlasnik Nenad Horvat upoznao sa svim fazama uzgoja šljive, vrstama šljiva te suvremenim metodama pri uzgoju. Osim toga imali su prilike i isprobati proizvode poput pekmeza i džema, a posjet su završili šetnjom kroz predivno rascvjetali nasad šljiva. Dan su završili obilaskom Hrvatske Sahare u Đurđevcu. Edukacija o Đurđevačkim pijescima nastavljena je u Posjetiteljskom centru gdje su učenici na interaktivan i multimedijalan način saznali sve o nastanku pijeska na đurđevačkom području.

Sudionici su izrazili oduševljenje viđenim. Sljedeći je susret zakazan za lipanj ove godine ponovno u organizaciji naše škole.

Više fotografija pogledajte u FOTOGALERIJI!


Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje