preskoči na sadržaj

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

 > Naslovnica
Vijesti

Radionice

Autor: Franka Frančešević, 16. 2. 2022.

ODRŽANE RADIONICE U SKLOPU PROJEKTA IZGRADNJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA U GRUBIŠNOM POLJU

Petra Bajić i Marina Blažević iz tvrtke BIOTA j.d.o.o. su u našoj školi održale dvije radionice za učenike 1. c i 1.e razreda u sklopu projekta Izgradnje reciklažnog dvorišta u Grubišnom Polju i to s ciljem povećanja svijesti stanovnika Grubišnog Polja o odvojenom prikupljanju otpada i samom reciklažnom dvorištu.
Sam projekt je sufinancirala EU iz Operativnog programa za konkurentnost i koheziju i to u 85% vrijednosti projekta.
Radionice su započele prezentacijom kroz koju su učenici bili upoznati s temom održivog gospodarenja otpadom te kako svatko od njih sudjeluje u cirkularnoj ekonomiji otpada.
Upoznati su s pojmom reciklažnog dvorišta, njegovom funkcijom i lokacijom te svojom ulogom u stvaranju održivijeg sustava gospodarenja otpadom. Nakon toga ih se kroz edukativnu igru Smetlopoly ponukalo da razmišljaju koliko korisnih materijala ima u otpadu koji završi na odlagalištima te kako se ponovno može iskoristiti.
Glavna tema i naglasak prezentacije je na izgradnji reciklažnog dvorišta, međutim cjelokupna poruka je zapravo održivije gospodarenje otpadom, a reciklažno dvorište je način na koji oni kao građani unutar kućanstva mogu utjecati na taj proces.
 
OGLASNA PLOČA
Novčana pomoć
LiDraNo 2022.

Županijska smotra LiDraNo 2022. BBŽ

 

RASPORED SATI
MZO
"I moj glas je bitan"

GODINA ČITANJA 2021.

ZAVRŠNI RAD
Erasmus+

CMS za škole logo
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje / Bartola Kašića 1, HR-43290 Grubišno Polje / www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr / ured@ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju